top of page

Video markkinointivälineenä


Sosiaalisen median ja mobiililaitteiden kautta esitetty video on tutkitusti yksi nykyajan tehokkaimmista ellei jopa tehokkain keino markkinoida tuotteita ja palveluita. Sen suosio kasvaa jatkuvasti ja yritykset käyttävät kokoajan enemmän ja enemmän videoita osana markkinointistrategiaansa.

Lyhyeenkin videoon saadaan sisällytettyä paljon informaatiota ja se on miellyttävä ja helppo tapa tutustua tuotteeseen tai palveluun verrattuna esimerkiksi tekstipohjaiseen aineistoon. Video on viusaalisesti näyttävämpi tekstipohjaisiin aineistoihin verrattuna ja se erottuu helpommin muun informaatiomassan joukosta.

Amerikkalaisen Hubspot Inc:n vuosina 2015-2017 toteuttaman laajan tutkimuksen ja kyselyn mukaan;

 • Vuonna 2017 yli 70% kaikesta internetissä liikkuvasta datasta on videota ja tämän osuuden ennustetaan kasvavan vuosittain.

 • 1/3 siitä ajasta jonka ihminen käyttää internettiä ja sosiaalista mediaa selaillessa kuluu videoiden katseluun.

 • Ihminen katsoo keskimäärin 31 videota kuukaudessa mobiililaitteilta.

 • 90% kyselyyn vastanneista kuluttajista kertoi ostamansa tuotteen videoesittelyn olleen hyödyllinen ostopäätöstä tehtäessä.

 • Kun tutkimukseen osallistuneet yritykset lisäsivät asiakkaille lähettämiinsä sähköposteihin linkin tuotteensa videoesittelyyn, he saivat 200-300% enemmän vierailijoita linkin sivustolle.

 • 69% kyselyyn vastanneista markkinointialan ammattilaisista käyttää videota markkinointivälineenä ja loput 31% aikovat käyttää sitä tulevaisuudessa.

 • 59% kyselyyn vastanneista yrityksissä johtotasolla työskentelevistä henkilöistä valitsi videoesittelyn tuotteesta tai palvelusta jota heille tarjottiin tekstipohjaisen aineiston sijaan.

 • 52% kyselyyn vastanneista markkinoinnin ammattilaisista kertoi videomainoksilla olevan paras sijoitetun pääoman tuottovaste (mainoksen kautta saatu tuotto suhteessa kuluihin).

Nämä faktat viestivät selkeästi sitä että videon merkitystä ja tehokkuutta viestinnän ja markkinoinnin välineenä ei voi nykypäivänä sivuuttaa. Mitä videomainoksen tekeminen sitten maksaa ja mitkä ovat sen merkittävimmät hyödyt muihin markkinointikeinoihin verrattuna?

Kustannukset

Videomainoksen tuottaminen yritykselle voi kustantaa tekijästä ja projektin laajuudesta riippuen muutamasta sadasta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Käytämme tässä artikkelissa vertailukohtana omaa hinnoittelupolitiikkaamme jolloin puhutaan pienistä ja keskisuurista projekteista joiden kustannukset asiakkaalle ovat keskimäärin noin 300-1000€ hintahaarukassa. Halvimmillaan 15-60 sekunnin pituinen video saadaan toteutettua siis noin 300€ kustannuksilla.

Videon jakaminen ja sen saattaminen potentiaalisten asiakkaiden nähtäville aiheuttaa myös kuluja. Tosin alkuun pääsee jopa täysin ilmaiseksi lisäämällä videon yrityksen verkkosivuille tai hyödyntämällä sosiaalisen median kanavia kuten facebook, instagram ja youtube. Em. kanavien kautta yritys pystyy jakamaan videota täysin ilmaiseksi. Tällä tavalla ei kuitenkaan todennäköisesti saavuteta tarpeeksi näkyvyyttä ja videon jakamiseen onkin syytä varata edes pieni budjetti.

Facebook tarjoaa helppokäyttöisen ja oikein käytettynä erittäin tehokkaan markkinointikanavan yrityksille. Voit itse perustaa yrityksellesi oman facebook yritys-sivun jonka kautta voit luoda kohdennettuja maksullisia mainoksia, jotka näkyvät määrittelemäsi kohderyhmän ihmisille heidän facebook virrassa. Facebook on yksi parhaista, mutta vain yksi monista kanavista jonka kautta yrityksesi videomainokselle saadaan näkyvyyttä. Näihin perehtyminen vaatii oman artikkelinsa jonka lupaan kirjoittaa myöhemmin.

Lyhyen videon kohtuullinen näkyvyys facebookin kautta voidaan toteuttaa paikallisesti jo 2€ päiväbudjetilla. Kuukaudessa kuluja kertyy siis vain 60-62€. Kuinka monta toteutunutta kauppaa joudut tekemään kattaaksesi tämän kulun? Veikkaanpa että et kovin montaa. Kuinka monta uutta asiakasta tai toteutunutta kauppaa voit saada hyvin toteutetulla mainosvideolla? Väitän että aika monta.

Tehokkuus

Muihin perinteisempiin markkinointitapoihin verrattuna videolla voidaan tavoittaa sen kustannuksiin nähden huomattavasti enemmän potentiaalisia asiakkaita. Koska video on sähköisessä muodossa se voidaan helposti jakaa mm. sosiaalisessa mediassa, sähköpostin välityksellä tai vaikka suoraan asiakkaan puhelimeen pikaviestisovelluksen kautta. Videon voi jakaa maailman toiselle puolelle muutamalla hiiren klikkauksella.

Videomainokset voidaan kohdistaa hyvinkin tarkasti halutulle kohderyhmälle mm. Sukupuolen, iän, kiinnostuksen kohteiden tai hakukoneissa käytettyjen hakusanojen perusteella.

Yksi videomainoksen eduista on se että se ei sido henkilöstöä yrityksestä tai vaadi lisähenkilöstön palkkaamista hoitamaan videon markkinointia. Kun videon tuotanto on valmis ja video on laitettu jakoon, sen näyttöajat voidaan helposti automatisoida uusiutuvaksi halutulla aikasyklillä ja siihen liittyvät kulut voidaan veloittaa halutessa vaikka suoraveloituksena yrityksen tililtä. Videomainonta on siis erittäin kustannustehokas ja vaivaton tapa toteuttaa markkinointia.

Nykypäivänä ihmiset hankkivat tiedon tuotteista ja palveluista mobiililaitteita ja tietokoneita hyödyntäen, näin ollen ne ovat siis erittäin tehokkaita kanavia markkinoida yrityksesi tuotteita ja palveluita. Lehtimainonta ja kirjemainokset ovat historiaa, ellet sitten myy virkkuukoukkuja ja huopatossuja.

Videotuotannon lisäksi autamme kaikissa yrityksesi markkinointiin liittyvissä haasteissa ja toteutamme mm. nettisivuja sekä facebook sivujen optimointia.

Ota meihin yhteyttä jo tänään niin suunnitellaan juuri sinun yrityksesi tarpeisiin ja markkinointibudjettiin sopiva kokonaisuus joka nostaa yrityksesi näkyvyyden uudelle tasolle!

Projectx Productions Finland

040 359 4026

projectxfinland@gmail.com

www.projectx.fi

- Sami Nummenranta / Projectx Production Finland


Uusimmat julkaisut
Arkisto
Seuraa meitä
 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle
 • YouTube - Black Circle
bottom of page